Kaikki uima-altaista ja niiden ylläpidosta

Uima-allas omalle pihalle — Näin se onnistuu!

Kun kesähelle iskee, mitä olisikaan parempaa kuin oma uima allas pihalle? Oma uima-allas on paitsi mukava tapa viilentää itseään, myös loistava tapa tuoda lisäarvoa ja viihtyisyyttä kotiin. Mutta mistä aloittaa, kun haluaa investoida uimaaltaat? Tässä artikkelissa opastamme sinut läpi prosessin.

Uima-altaan valinta

uima-allas ei ole pelkästään iso altaaseen tarkoitettu vesi, vaan paljon muutakin. Altaan muoto, koko ja sen suunnittelu ovat tärkeitä asioita, jotka tulee ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Myös altaan sijoittaminen pihalle on tärkeä päätös. Altaan sijoituspaikkaan vaikuttaa muun muassa auringonvalo, viemäröinti ja mahdolliset puut tai muut esteet. Sopivan mallin ja sijoituspaikan päättämisen jälkeen voidaan siirtyä altaan rakentamiseen.

Rakennusprosessi voi olla haastava, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kannattaa harkita ammattilaisen palkkaamista altaan asennukseen, mikäli oma osaaminen ei riitä. Ammattilainen osaa ottaa huomioon kaikki turvallisuusseikat, viemäröinnin ja altaan hoitotoimenpiteet.

Uima-altaan valintaan vaikuttavat merkittävästi myös taloudelliset seikat. uimaallas on investointi, joka tuo iloa ja mukavuutta pitkäksi aikaa, mutta se vaatii myös huomattavia kustannuksia. Rakennus- ja ylläpitokustannusten lisäksi tulee ottaa huomioon mahdolliset vakuutukset ja muut pitkän aikavälin kulut.

Uima-altaan lisäksi alueen viimeistely on tärkeä osa uima-allasprojektia. Onko tarkoitus rakentaa allasalueelle terassi tai muu oleskelualue, jossa nauttia kesästä altaalla? Entä halutaanko alueelle grillauspaikka tai ulkokeittiö?

Lopuksi haluan vielä mainita yhden tärkeän seikan: uima-altaat turvallisuus. Oli altaan rakentamiseen käytetty kuinka paljon aikaa ja resursseja tahansa, ei altaan käytön turvallisuus saa jäädä taka-alalle. Lapsiperheissä tulee erityisesti huolehtia siitä, etteivät lapset pääse altaalle ilman valvontaa.

Omasta pihasta voi siis luoda pienen lomaparatiisin, jossa nauttia kesäpäivistä täysin siemauksin. Kaikki tämä on mahdollista, kun investoi omaan uimaaltaat. Onko seuraava projektisi jo mielessä?